SHARE

Blackjack Switch er en sjov og populær Blackjack-version, hvor du har mulighed for at bytte kort mellem dine to hænder. Deraf navnet. Det gør, at du har en meget større chance for at få Blackjack eller få høje point. Men som i alle andre spil, hvor du får det lettere, vil der også være nogle regler, som gør, at dealeren stadig har en fordel i forhold til dig.

Det er blandt andet, at du ikke vinder lige så mange penge for at få blackjack, som du gør i et klassisk spil blackjack, og at spillet bliver uafgjort, hvis dealeren får 22 point. I det tilfælde er det kun, hvis du får blackjack, at du får dine penge igen.

Regler for Blackjack Switch

Overordnet er reglerne for klassisk Blackjack og Blackjack Switch dog stort set de samme. Det handler om, at du skal have 21 point eller komme så tæt på som muligt. Du får to gange to kort, fordi du skal spille med to hænder.

Du må bytte det sidstgivne kort mellem de to hænder. Du kan dermed ikke sammensætte dine hænder fuldstændig, som du gerne vil, men du har i høj grad mulighed for at påvirke, hvordan sammensætningen af dine to hænder bliver.

Ligesom i klassisk Blackjack har du derefter mulighed for at få et eller flere kort eller vælge at holde. Hvis du har meget høje kort, kan det være risikabelt for dig at tage et kort mere, da du så kan komme over 21 og dermed har tabt.

I Blackjack Switch kan et es stadig både gælde for 1 og 11, billedkortene gælder for 10, mens de øvrige kort gælder for det antal point, som de har værdi.

Sådan spiller dealeren i Blackjack Switch

Når et spil starter, og du og dealeren har fået to kort, starter dealeren altid med at tjekke, om han eller hun har blackjack, hvis dealerens åbne kort er en 10’er, et billedkort eller et es. Hvis dealeren har blackjack, stopper spillet der. Alle spillerne vil i det tilfælde miste deres bet – undtagen dem, der også selv havde blackjack på en af deres hænder.

Hvis dealeren ikke har blackjack, og spillet fortsætter, skal dealeren spille efter nogle fastlagte regler. Dealeren stopper med at tage flere kort, hvis han eller hun har en hård 17, 18 eller point derover. Har dealeren en blød 17 eller lavere, bliver dealeren ved med at tage nye kort. En blød 17 er sytten point, der er dannet af et es og yderligere kort, der til sammen giver seks.

De forskellige bets i Blackjack Switch

Lige som i Blackjack, har du en række forskellige bets, som du kan foretage i Blackjack Switch. Du skal placere et bet for at kunne spille. Det er meget forskelligt, hvor meget minimumsbettet er på. Det vil dog være nemt for dig at finde et sted, hvor det ikke er på særlig mange penge. Det gør det muligt for dig at spille primært for sjov og ikke så meget for pengenes skyld.

Hvis du har meget gode kort, kan du vælge at fordoble din indsats, når du har fået kortene. Det giver dig mulighed for at vinde nogle flere penge. Det ene af dealerens kort vil være synligt for dig, og en god strategi for dig er, at du fordobler dit bet, hvis dealerens synlige kort er lavt, og du sidder med et godt kort som et es, en ti’er eller et billedkort på hånden.

I Blackjack Switch har du lige som i klassisk Blackjack også mulighed for at placere en forsikring. Den giver dig mulighed for at få penge udbetalt, hvis dealeren har blackjack, så du på den måde vinder, selvom du taber. Du bør kun spille forsikringen, hvis dealerens synlige kort er en 10’er, et billedkort eller et es.

Når du har to hænder, har du mulighed for at have par på tværs af dine hænder. Det kan du også placere et bet på, at du vil have, inden spillet starter. Du kan have et par, tre ens, to par eller fire ens. Dette bet bliver også kaldt en Super Match, og det er vigtigt, at du spiller på det, inden du får dine kort, hvis du vil deltage.