SHARE

Det kræver en skarp hjerne at fange en bølge i Catch a Wave, men det kan lade sig gøre, og der er faktisk en strategi til dette spil – selvom det måske ikke virker sådan ved første øjekast.

Når du spiller Catch a Wave, skal du gætte, om det næste kort, som dealeren vender, vil være højere eller lavere end det, der ligger på bordet. Har du ret, får du lov at prøve igen, har du ikke ret, mister du dit bet. Du har også mulighed for at stoppe på vej i bølgen.

Har du gættet rigtigt seks gange i træk, om kortet ville være højere eller lavere, siger man, at du har fanget et bølge, altså “catch a wave”.

Dealerens tur i Catch a Wave

Når alle spillerne ved bordet har haft deres tur, er det dealerens tur til at spille. Dealeren spiller videre med de kort hos spillere, der har sagt stop. Det gør, at du stadig har en mulighed for at vinde, selvom du på et tidspunkt valgte at stoppe.

Dealeren skal spille ud fra nogle på forhånd fastlagte regler. Han eller hun kan derfor ikke selv bestemme, om vedkommende tror, at det næste kort vil være højere eller lavere. Ved det første kort skal dealeren vælge, at det næste kort vil være højere, hvis det er en syver eller lavere, der ligger. Er det en otter eller højere, skal han eller hun gå ud fra, at det næste kort vil være lavere.

Derefter skal dealeren følge et mønster:

-Er det en femmer til en tier, der ligger på bunken, stopper dealeren med at spille.

-Er det en firer eller lavere, skal dealeren sige, at næste kort bliver højere.

-Er det en knægt eller højere, skal dealeren sige, at næste kort bliver lavere.

Sådan vinder du i Catch a Wave

Den største gevinst får du selvfølgelig, hvis du kan fange bølgen og ramme rigtigt seks gange i træk. Så får du udbetalt seks gange dit bet.

Hvis dealeren gætter forkert, når han eller hun spiller videre på din bunke, vinder du dine penge tilbage 1:1.

Dealeren stopper ikke med at spille efter seks rigtige i træk. Man stopper først, når vedkommende har tabt eller rammer et kort mellem fem og ti. Når det sker, bliver det gjort op, om det er dig, eller dealeren, der har gættet flest kort rigtigt. Er det dig, får du dit bet tilbage, ganget med det antal kort, som du havde mere end dealeren.